Whakanewha Campground
Kiekeboe daar ben ik weer!

Heb 2 heerlijke weken nog gehad op de camping!
Nadat 'de girls' (zoals iedereen ze noemt bij de wijngaard , me opgepikt hadden die dag hebben we 's middags een wandeling rondom/in het park Whakanewha gemaakt. M'n tentje opgezet en 's avonds lekker het kaartspel 'Shithead' gespeeld, heel grappig! Nog wat Oesters verzameld en die samen met crackers als lunch op (rauw). Om een uurtje of 6 's avonds is het al donker, maar dan ook pik pik donker. Heerlijk buiten gezeten op onze picknick-tafel met een wijntje erbij. En een prachtige heldere sterrenhemel. Wat helaaas betekende dat het een errrrg koude nacht ging worden. 4 a 5 lagen kleren aan en nog steeds koud. Was weer even wennen! Eerste koude nacht sinds heel wat weekjes!
Verschillende dagen hebben gewerkt bij Stoneyridge, de wijngaard. Hop met z'n allen 's ochtendvroeg in de Van ('Pearl'), met nog 2 duitse meiden van de camping. Dus volle bak! Met z'n 3en achterin op het bed en 3 voorin, hihi.

Errrg vervelend werken, de hele dag socializen, mp3tje op, druiven eten, van rij wisselen, heerlijke lunch (die gemaakt wordt door het restaurant), met soms zelfs een toetje en/of soep, en een biertje of een wijntje na het werk!!
De 2e avond op de camping met Hoser (een spanjaard) Drum gespeeld. Hij had 3drums bij zich! Samen met Megan (canadese) bij hem gaan zitten, bij de BBQ spot,en een tijdje gespeeld. Was alleen beetje koud! Haha apart mannetje,gaat helemaal op in de muziek. En met 'zang' erbij. Toppie!
Heerlijk ontbijtje van Tarra (andere Canadese), French Toast, hmmm combi pindakaas/jam ontdekt! Heerlijk......

Naar de Man 'O War bay gereden, waar we op mosseljacht gingen.. lekker over de rotsen klimmen/slenteren. Volle zak hadden we uiteindelijk! Op de terugweg was het water gestegen, dus moesten we omlopen of door het water... ik koos voor het water, de res voor omlopen. Daarna nog een 'wine tasting' gedaan daar. Die overigens gratis was! Nog wel een fles wijn & honing gekocht.
's avonds naar de Argentijnse band geweest weer! In Ostend. Super tof weer! Het was Ladies Night, somehow ook voor mannen.. haha de eigenaar en mede eigenaar waren als vrouw verkleed met een pruik en jurk. Met de eigenaar heb ik geswitcht van kleding op de dansvloer... nja ik alleen m'n shirt, waar ik nog een hemd onder aan had. En hij gelukkig ook nog onder z'n jurk.. hah. Lange rode jurk met wijde mouwen. De rest kwam niet meer bij van het lachen.
----foto's volgen nog---
Nog een dagje lekker op Onetangi beach gehangen en wat geskimboard & fish & chips gehaald. Weer heerlijk avondeten op van Maree (Australiche), die geweldig kookt!! Ze zijn allemaal van het lekker/gezond koken van ontbijt tot lunch tot diner, allemaal heerlijk!
Een dag nog 'Pearl' gewassen. Lekker gevolleyballt, gevoetbald, met jongleerballen, Poi (zwaai dingen die je in de fik kan steken), wat gitaar gespeeld, armbandjes leren maken! Klinkt wel heel erg lekker hippie-achtig-op-de-camping-hangen he! Was het ook!

Nog wat daagjes gewerkt, zo nu en dan tussendoor. Af en toe naar de 'hot showers' in het sportspark. Aangezien er alleen koude douches zijn op de camping, en een warme douche dan wel erg lekker is. In 'n grote gezamelijke douche in bikini, haha.
Lekker Cider & Wijn gedronken af en toe... en wat doobies. Veel 'Shithead' gespeeld, haha helemaal gek zijn ze!! Veel lol gehad!

Nog 'n middagje naar de Lazy Lounge (cafe) in Oneroa gereden, bakje koffie erbij. En wireless internet. Daar nog lekker wat pool gespeeld.
Veel muziek geluisterd. En gelukkig konden we van de 'Ranger' (ranger Dan & ranger Andy, blijkbaar.. heb alleen ranger Dan 1x snel gezien.... en heb heel veel mazzel gehad want heb de 1,5 week niet hoeven betalen voor de camping).. maar goed, we konden zijn koelkast/vriezer en wasmachine gebruiken! Super tof!
Veel muziek geluisterd verder.. en veel gekaart & gelachen.
De 'Crazy Cat Lady' op de camping ontmoet, zoals we haar noemden. Komt aangelopen met een kat in haar armen die alle kanten op springt (de kat), en die daarna wegrent.. en wij uhhh 'did that just happen?' Even later kwam ze weer terug, 'hi my name is Rose, and i have a cat in my car'. Goed ben met haar mee gereden naar vrienden van haar. Want blijkbaar staan overal vallen in het park en zijn er al verschillende katten vast komen te zitten in de vallen en die vervolgens doodgeschoten worden omdat ze gewond zijn oid. En dat was dus ook met haar kat gebeurd. Maar goed de kat bij haar vrienden afgezet 's avonds in het pikkedonker, met haar 2 kleine kinderen achterin de auto. haha Blijkbaar bewaard de Ranger de katten die hij heeft doodgeschoten in de vriezer (TRUE STORY!) Rose had haar eigen kat daar gezien, had de Ranger laten zien ter bevestiging dat hij dood was.

Goed, dus Megan & Maree konden het niet laten om in die vriezer te kijken en inderdaad... daar lagen 6 dode katten in... Don't ask, we don't know why...............
De volgende dag, je raad het nooit, waren we net op weg naar het centrum, komt er ineens een kitten naar de Maree toegelopen. Naja ik haar gevangen, want de rest is niet heel erg kat-fan. En achter in de Van hop.. naar de RPCA (opvang/2e handswinkel.. logische combi, i know, don't aks i dunno why ).. Het is en blijft Nieuw-Zeeland, vraag maar aan Jolien..
Zo nog vanalles gedaan... Naar 'n feestje van Robbie gweest (collega van Stoneyridge, die 'r al een aantal maanden werkt) .. gezellig, zelfs nog Frans gepraat met een Francoise. Overal instrumenten binnen.. wat gitaar gespeeld.
Nog naar een feestje van Nicole geweest (ook collega van Stoneyridge.. die net als Robbie al een heel tijdje daar werkt). Heerlijke potatoes op & salade.
En afgelopen vrijdag was het mijn beurt voor een (afscheids)feestje!! Heerlijke dag gweest! Warme douche, wijn, cider, doobie, naar Opapo(?) Bay gereden en daar een prachtige wandeling gemaakt langs allemaal mooie grote stenen en prachtige uitzichten. Wandeling naar het water, waar we weer mosselen verzameld hebben. Nog lekker buiten rondgehangen. 's avonds naar de prachtige zonsondergang gekeken bij het water!

Even later kwam Nicole, en Robbie even later op z'n kleine brommertje (van 'n andere collega)! Prachtig! Nog even later kwam Steve (onze baas! wtf, had niemand verwacht, hadden hem wel uitgenodigd maar toch). Steve kwam aanzetten met een stuk of 6 (dure!) wijjnsoorten van Stoneyridge! En een stenen schaal met brood & tomaten. hmmm. Nicole had nog meer wijn & mais, en bananen + chocolade meegenomen.
Geweldige avond. Met Steve nog op de grond geworsteld. Tarra haar Poi stokken aangestoken met vuur. Wat een prachtig effect gaf in het donker. Muziek geluisterd, ondertussen oa Maree druk aan de kook. Wat uitpakte op een gweldig avondeten!!
Een campvuur op het strand gemaakt en daar nog lekker wat gehangen en bananen + chocolade op.. hmm. Nog gek gedaan, as usual, over het vuur springen e.d. Tarra was nogin het water gevallen op sprokkelhout-jacht met Megan. D'r rug was zeiknat, en elleboog open. Maar niks aan de hand. Nog wat nagepraat en uiteindelijk slapen.............. *zzzz*
Volgende dag lekker hangover. Spullen pakken. Maree mocht vandaag in het restaurant van Stoneyridge werken, had Steve aangeboden! Dus na een koude douche & alles ingepakt te hebben haar afgezet. Met Tarra & Megan nog naar de zaterdag markt in Ostend gweest. Wat rondgehangen in Oneroa. En mij afgezet en afscheid genomen... sadd
Lekker boottochtje.. Shelley & Laura (huisgenootje) mij opgehaald bij de Ferry 's middags. En lekker gaar op de bank. Emma was nog over gekomen met lekkere WOK. Wat gedronken en 's avonds nog naar een gig waar Shelley kaarten voor had gehaald. Was niet helemaal mijn ding.. maar goed toch ff gebleven. Eerder weggegaan, de Taxi genomen, en April opgezocht in een andere gedeelte van de stad. Met haar & haar huisgenootje nog de rest van de aaf op stap gweest. Gezellie!

Korte nacht, maar wel heelijk geslapen, in een bed weer, sinds 4 weken nu.. Vandaag, jaja we komen d'r wel.. naar Piha gereden, Shelley in haar auto en ik in Emma's auto, want die was een beetje gaar. En viel best mee bij mij. Beetje moeizaam, want was 2e keer in een 'manual' auto, met de versnellingspook aan de andere kant.. dus was ff wennen. Daar lekker geluncht in een (nieuw) cafe... belabberde bediening btw.. damn.. maar goed het eten was wel lekker, en lekker op het strand gehangen. Vanaaf nog een dvdtje gekeken en 'n ketting gemaakt.. en nu ben ik moe van het typen ..
'hopelijk'....................misschien ook niet hopelijk..... maar goed, -hopelijk- vlieg ik dinsdag terug. Want ivm de vulkaanuitbarsting en gassen en schadelijke deeltjes in de lucht kan het zijn dat ik niet kan vliegen dinsdag. Morgen ff goed nachecken.
Morgen nog even de stad in......misschien nog wandelen... en genieten van de laatste uurtjes.
Woensdag ben ik weer in NL als het goed is.. anders zien we wel weer wanneer het wordt!
Tot snel!!!!!!!! Xx

Ik hoop voor jou dat je nog wat langer kan blijven door de vulkaan. Mijn trip is iig afgeblazen :( Zie je hopelijk op 1 mei!
laten we hopen dat je wat langer moet blijven, zo vervelend haha. geniet er nog van en we spreken snel iets af, vind het ook wel weer leuk om je gewoon in levende lijven te kunnen spreken, al ga ik je verhaaltjes wel missen. tot snel!!!!!! xx