Middle South Island
Heeeya!
Nou Jolien heeft haar Learners niet gehaald, want na 1,5 uur leren kwamen we daar aan bleek ze eerst een medische keuring te moeten doen... en ik m'n NZ rijbewijs voor 2jr moeten hebben... Nou fijn dat ze daar meteen niet mee kwamen.. Maar goed het bleek dus niet te kunnen, door voor niks geleerd.... balen!

Na de Pancake Rocks door naar Franz Joseph, lekker door de regen.. pokke eind rijden.Waren geen backpackers/jeugdherbergen meer vrij, dusin 'n holliday park (camping)slapen.. beetjesaaie boel daar.Daar 'n wandeling gemaakt naar de Glacier toe volgende dag. Mooie wandeling door de vallei, met prachtig uitzicht over de glacier. Volgende dag naar de Fox Glacier, daar hebben we de glacier beklommen, helaas weer in de regen. Tocht van 4uur. Met busje naar de glacier, 2 gidsen mee. Met stijgijzers over de glacier gelopen, en de gidsen met hun ijsbijlen treden voor ons hakken. Beetje jammer om als schaapjes achter een gids aan te lopen, maar goed.... moet er maar mee door. Op de glacier hoorden we nog wat kraken, maar de gidsen keken niet op dus we dachten zal wel meevallen dan. Beetje bizar vonden we het wel dat we niet met touwen aan elkaar zaten, beetje link als er iemand in een spleet glijd, of naar beneden. Maar goed ze bleken de 'veilige' paden te kiezen..
Beneden aan de glacier was er nog steenvalgevaar.. op de terugweg zei onze gids (Alice) dat we bij elkaar moesten blijven, even later was het 'run'!, en toen kwamen er een paarstenen naar beneden zetten. Beetje adrenaline kon geen kwaad.
Beneden zagen we ineens stukken glacier in de rivier liggen. Dus het gekraak was waarschijnlijk toch niet voor niks geweest..

's avonds nog gezellig in de backpackers met paar meiden en paar gidsen gezeten.
Volgende dag weer terug richting binnenland. Bij Ross gekeken bij een oude goudmijn, en daar nog een route gewandeld, die eindigde op een kerkhofje van mijnwerkers, gezellig. Door naar de Arthur's Pass. Meteen zagen we al de grote rubberetende vogels, 'Kea's', grote papegaaiachige vogels met kromme snavel & groen/rode veren. Die het rubber van je auto opeten en als je net op de verkeerde plek zit blijkbaar zelfs je tent mollen als je je tent alleen laat. Dusss lekker in een Backpackers/YHA pitten.

In Arthur's Pass nog 'n wandelingetje gemaakt naar een mooie grote waterval. 't weer werd weer minder, dus maar weer lekker in de auto door richting Christchurch.
Even bij Lia langs, in West-Eyerton, vlakbij christchurch. Vriendin van familie, en daar nog even gebuurt..
InChristchurchvoor backpackers gebeld. Een hele chille gevonden, netaan de rand vanhet centrum.Waar we gewoon een 6persoonskamer met z'n 2en hadden, incl TV, wc/douche.. nou echt uber chill!!

Dag daarna beetje lamballen. Jolien moest even lekker uitrusten, want die slaapt al 2 maanden op een heel dun&#)@# matje. Nog wat inkoopjes gedaan in 't centrum en wat rondgekeken op het festival, dat dat weekend plaatsvond. Acrobatische/muziek acts. Heel tof!
's avonds lekker gekookt in de keuken, en op de kamer opgegeten, gewoon omdat het kon, lekker voor de tv, met een of andere debiele chinese whipeout. 's avonds lekker op stap, voor m'n verjaardag. Naar 'n leuk cafe met live bandje.. Was erg gezellig geweest.
Volgende ochtend lekker brak weer op weg! EN IK BEN VANDAAG JARIG!!!!!

Een prachtig uitgestrekt meer!! Ongelofeloos mooi, blauw, groot, coool! Lekker uitrusten daar. Volgende dag nog even lekker hardlopen om wakker te worden, naast het water. Daar Mount John beklommen, wandeling van paar uurtjes. Prachtig uitzicht over besneeuwde bergtoppen en het meer!!

Half naar beneden gerend, en scheurend naar Mount Cook! Heeeeele dikke uitzichten op de weg daarnaartoe! Mount Cook in beeld hele tijd, spiegelend meer. Leuke fotootjes gemaakt! Tentje opgezet op een camping van de Department of Conservation, altijd de mooiste campings!! 's avonds nog 'n glimp van de zonsondergang op Mount Cook gezien. Bij de memorial gekeken, waar bordjes vangesneuveldeklimmers hangen. Daar Inge ontmoet, Nederlands meis(je), net 1cm kleiner dan Jolien. Met (ja hoor) dezelfde humor ook nog... Dus 2 Joliens nu.

Inge heeft nog lekker een biertje bij ons gedronken en de volgende dag hebben we de hele ochtend lekker koffie gedronken en gepraat en naar vallende stenen gekeken en vallende sneeuw vanaf Mount Cook. Het was dan ook errg warm. 's middags wandeling van een paar uur gemaakt, naar het Hooker Lake, waar stukken glacier in lagen. Ik in bikini het water in, eerst stierven m'n voeten en onderbenen al half af, maar toch lekker kopje onder.. Heerlijk opgefrist!
's avonds gezellig met Andre (man die we tegenkwamen bij onze stop bij Lake Tekapo), en Inge gezeten. Andre had heeele coole filmpjes over Afrika, waar hij met een jeep doorheen heeft gecrossd. Met Bizons die van bergen afvallen en weer opstaan en verderrennen, tot leeuwen, slangen van 10 meter.. etc. etc. Heel gaaf.
Dag daarna kleine lawinetjes gezien op mount Cook, echt dik. Inge uitgezwaaid, een meisje van de camping nog afgezet in 't centrum. Naar Wanaka gereden, camping bij Lake Outlet. Waar we nog geprobeerd hebben te vissen, maar wilde niet echt opschieten.
Rob Roy's Glacier Track gelopen, een hele lange gravelroad, van zo'n 25 km. Die Jolien heeft gereden.... vond ze leuk

Daarna dikke wandeling van ruim 4uur.Begin met een scaryswingover bridge, die meebewoog met de wind.Halverwege had Jolien geen puf meer, en stonden we op het punt om terug te keren. Maar Jolien wilde toch geen Pussy zijn, dus naar het einde gelopen. Echt zekerss de moeite waard!!! Uitzicht op de glacier, sneeuw, watervalletjes, stenen. Echt ongelofelijk!! De uitzichten worden steeds mooier, dit was echt zeker de dikste!
's middags nog door naar Queenstown, prachtige uitzichten ook weer! Lekkere stijle weg met haarspeldbochten. Fish & chips op, backpackers gezocht, geen zin meer om nog in een cafeetje te gaan hangen, dus maar naar bed.
Vanmorgen is Jolien niet helemaal fit, heeft buikpijn. Dus ik maar even alleen t centrum verkennen!
Hopelijk is het weer daar weer 'n beetje te doen.. niet te veel sneeuw meer enzo!
Het ga jullie goed!!! Ciaooo xxx
wat een natuur, mooie foto's. Wel een beetje dirtbags die kiwi's (of de toeristen) aan die vieze glacier te zien! Doet me aan onze gl.tocht in Oostenrijk denken. Jolien zit wel heel focust in die auto, blik op oneindig, witte knokkels aan het stuur.
Geniet er nog van en hopelijk wordt weer wat beter.
hopelijk heb je een leuke verjaardag gehad;) hier is het nog altijd koud, en weer wit, echt waar het allemaal vandaan komt ...... maar goed we doen het er maar mee, als je maar zorgt dat je wat van die zon mee neemt als je terug komt op mijn verjaardag!!!!! de foto's zien er ook echt super vet uit, kunnen mijn foto's van de duitste besneeuwde heuvels niet tegen op.
enjoy want voor je het weet ben je al weer teurg!
x