Margriet & Jolien in Nieuw Zeeland!!

Vervolg noordereiland!

Heya been awhile!

Tongue out

We zitten momenteel bij Alan & Stacey thuis in Auckland, vrienden die we begin januari in Piha hebben ontmoet tijdens het Coca Cola Festival. Helemaal gek..

Laughing

Goed verderr.. heb m'n tattoo niet meer laten fixen in Hastings, wel lekker bij mr. Maori man wezen klagen. Dus dat heeft hij geweten.. maar goed hij wilde geen geld terug geven maar wel fixen, alleen dan kon ik de komende week, 2 weken niet meer in 't water e.d. dus daar had ik niet zo veel zin in nu..

Verderrs heb ik besloten om m'n vlucht een maand (4weken) te verzetten! Kan nog geen afscheid nemen hier. En hoorde dat er op Waiheke Island werk te vinden is in het plukken van druiven en/of serveren..barwerk. Dusss i'm gonna give that a go! En vind het een prachtig eiland, dus waarom niet!? 21 april bent ik weer in NL!

Na Hastings zijn we nog naar Rotorua gweest, naar Wai-O-Tapu, naar de spuitende gijzer wezen kijken. Lekkere stinkgeur van al die zwavelbronnen e.d. .. maar daar zijn we al eerder gweest, dus was niet nieuw meer..
Daar ook nog op een camping gestaan met hot water springs. Vanuit onze tent konden we zo het warme water in rollen, heerlijk!! Verschillende baden met temperaturen, de koudste was iets van 35 graden.. Heerlijk ontspannen! Daar kwamen we Maaike opnieuw tegen! Die had ik in de pizzeria ontmoet in Te Anau, toen Jolien tussen de deur van de boot in Milford Sound had gezeten... die avond.
Die kwamen we daar tegen met haar ouders & broer, die voor een paar weekjes over waren gekomen.

Cool
Maar dat was een vrij korte ontmoeting weer, want die hadden al de hele middag in het water gelegen en gingen weer terug naar hun eigen appartement oid.

Goedd dag daarna weer terug naar Taupo, daar hebben we weer met Dave op de Barbary gezeild. Nu met eenfrans chicky, Lea,erbij, die crew is geworden inruil voor gratis slapen op de boot. Nog even naarhet centrum van te voren geweest, en watgedronken en gewacht tot Leaklaar was met werken (in een Italiaans restaurant). Gezellig op de boot gehangen en daar gepit.

Die zondag ernanaar Fat Freddys Drop in een wijngaard bij Hastings! De Black Barn Yard. Super super gaaf. Daar weer mensen ontmoet die we in de backpackers van Napier hadden ontmoet. Een kiwistelletje: Matt & Phoebe, en een engelse chicky Heather. Met hun de hele middag & avond gezeten. Het podium was beneden, en wij zaten op een soort van gras-terrassen (zie foto's -die nog komen-, is iets duidelijker)..
Er speelde nog 2 bands meer: Lady Six & nog eentje.. Lady Six was echt super! En Fat Freddys natuurlijk helemaal!! Iedereen 's avonds de 'dansvloer' op.

De dag daarna weer een dagje gezeild in Taupo, 's middags & 's avonds.. heerlijk met een lekker zonnetje. Na een regenachtig/bewolkt weekend wel lekker! Op Reids Farm (gratis campnig in Taupo) geslapen.
En daarna op naar Raglan.. Lekker aantal uurtjes rijden.... jippie. Daar 's middags lekker op het zand gelegen en wat geskimboard. De golven waren helaas niet zo geweldig. 's avonds gezellig met mensen van de camping gebuurt. Alleen de dag daarna waren er nog steeds geen golven, dus zijn we naar Coromandel doorgereden. Naar de DOC camping, Port Jackson, met de lekkere lange gravelroad. Hmmz ons autootje trok het net

Wink

Daar lekker uitgerust (van het rijden natuurlijk ....

Tongue out
), dagje in de zon gelegen. En 2 nachten gebleven, dikke storm 's nachts..veel wind, en westonden aan de zee, dus de golven waren nogal lawaaierig..Dus slecht geslapen al met al..

Door naar Auckland, waar we bij Shelley (van Cape Reinga.. en waar we al een keer eerder in haar appartement zijn gweest) hebben gepit. Super gezellig. 's avonds met haar huisgenootjes op stap gweest, want ze ging zelf naar een vriendin toe waar ze al heen zou gaan. Maar geen probleem, was gezellig gweest!
Dag daarna 2 wasjes gedraaid, want alles was smutsig, stinkend, vies zeg maar :P.. haha Aleven niet gewassen.. Lekker tv gekeken smiddags. Emma was nog over gekomen (die we samen met Shelley in Cape Reinga ontmoet hadden). En lekker wijntje erbij en heerlijk avondeten op.

's avonds iedereen zich optutten, en mij zover gekregen om een jurk (met luipaardprint

Surprised
) en hoge laarzen+hakken... (eens en nooit meer
Tongue out
), in m'n 'wat kan mij het ook schelen bui', maar dus van Shelley aangetrokken. Jolien ook 'n jurk van Shelley, haha. Was wel lachen. 's avonds zo op stap.. lekker zere voeten.. maar goed he. Was gezellig geweest.
's nachts na 't stappen nog filmpje gekeken, Emma in slaap gevallen op de bank, die was tijdens het dansen al bijna in slaap gevallen, haha, stond te slaapdansen.. En wij nog evmen doorgekeken met z'n 2en, want Shelley was ook al snel afgehaakt.

Zondag!!!! Mountainbikeodag!!!!!
Laughing
Yeaah vet! Eindelijk! Emma, Shelley en wij mee! Naar Woodhill, dik mountainbikeparcours! Met allemaal dikke jumps, bruggetjes, smalle boomstammen etc. Echt echt super dik! Kregen korting vaneen vriendin van Shelley, diedaar werkt. Met 'n groepje mee, Bex, Hope, John (waar Emma een oogje op heeft), Shayne, en Tim << die Shelley alle2 leuk vind, haha... maar anyway. Super gezellig, zij dikke stunts doen (behalve Emma & Shelley), damn wil ik ook! Maar lekker oefenen denk ik als ik thuis ben!

Verderrr nog auckland gecrisscrossed met ons autootje, die op maandagochtend niet wilde starten #$*(#$&)... waar we gelukkig de accu net even een stroomschokje konden geven om hem weer te laten lopen, met behulp van een aardige overoverbuurman... Damn.. Maar goed hij startte weer.. Overal A4tjes van onze auto opgehangen in backpackers&hostels. Want we willen hem zo snel mogelijk kwijt!! Heb hem niet nodig op Waiheke (hoop ik dan maar

Tongue out

Vanmorgen hebben we al een kijker gehad.. stelletje uit Chili, alleen toen ze hem in een scherpe bocht wilde draaien (wanneer onze auto een verschrikkelijk krakend geluid maakt, haha

Tongue out
, waren ze helaas net iets minder enthousiast... damn) maar we horen vanavond van ze! Fingers crossed.

Nu zitten we dus lekker bij Stacey & Alan, hebben vanmiddag tv gekeken, muziek geluisterd, ons autootje geshowt, die we vanmorgen om half 9 nog even snel door de carwash moesten halen en uitzuigen btw
Tongue out
... want het ging wel iets sneller dan verwacht! Hopelijk hetzeflde met het verkopen! Duss al met al lekker lui hier... maar goed we zijn stiekem wel een klein beetje op.. ook beetje ziekig aan het worden, dus hopelijk zet dat niet door.. Met rust komt alles er uit zeggen ze he....

Morgen is het Saint Patricks Day, een of andere Ierse dag.. dus dan meeten we weer wat mensen... gaan met Shelley, Emma, hun vrienden, Stacey & Alan, en wat vrienden van hun wrsch, en April (van Matakana).. jaja gaat gezellig worden! Leuk om iedereen weer te meeten.

Dus kort samengevat... we zitten nu lekker onder de pannen... het weer is nog steeds oke, alhoewel het wel bewolkt is en af en toe wat drupt. De auto heeft het nog gehaald tot aan Auckland, waar westiekem toch wel blij mee zijn (hij kan altijd nog naaar de sloopzeggen we maar..)We hebben 's middags elke keer een beetje een vermoeidheidsklap, hangen een beetje rond, en proberen onze auto te verkopen. Meeten weer wat mensen opnieuw, en Jolien bereidt zich voor op haar terugreis langzamerhand.

Hopelijk daar alles oke! And see ya guys in a month! Xxx

Sophie

Awesome dat je nog een maandje langer kan blijven! Have fun :D

letty

kijk dat is het betere werk, lekker een maandje langer blijven. plak er zo veel mogelijk tijd achter aan want dit doe je waarschijnlijk niet nog een keer!! ik vertrek over een paar dagen voor een weekendje italie dus ik mag ook niet klagen. had je mijn sms gehad over Janneke?? Ze heeft dus vorige week een zoontje gekregen. echt een knapperd en super schattig. was er vanochtend ff en dan ben je meteen verliefd!!!! je moet maar ff op haar hyves kijken daar staan leuke foto's. veel plezier nog!

kus

letty

waar is die foto met jou in een jurk????????? die zien we natuurlijk niet of die is zeker niet gemaakt

Margriet

Ohw ja hoor ;).. komtie: http://www.facebook.com/photo.php?pid=4849808&id=728031114&fbid=391480371114

Ik zal d'r snel wel een paar foto's van opzetten! ;) haha Heej ik had je smsje niet gehad Letty.. maar super super super tof, feliciteer haar met een dikke knuffel van me!! :D xx